Innoveren

Het is onze uitdaging om ontwikkelingen in de wereld van onze opdrachtgevers en hun toekomstvisies te vertalen naar nieuwe mogelijkheden of verbeteringen in onze dienstverlening. Innovatie zorgt voor ontwikkeling en is daarom bij ons onderdeel van het dagelijks proces. Het is meer dan alleen een technische verbetering. Praktische problemen zien wij als uitdaging, lastige locaties zien wij als avontuur.

Kwalitatief hoogwaardige inwintechnieken als mobile mapping helpen ons daarbij. Deze technieken zetten wij in om snel en veilig de meest nauwkeurige en betrouwbare data te genereren. Data die wij presenteren in een formaat dat altijd perfect aansluit bij de behoefte van de klant. Veilig, op tijd en binnen budget met interne en externe meerwaarde. Onze opdrachtgevers zijn ingenieursbureau's, (semi)overheden, bouwbedrijven en projectontwikkelaars. 

Mobile Mapping

Kempkes Landmeten investeert behalve in de kennis en vaardigheden van haar medewerkers ook in nieuwe technologie. Het in te zetten instrumentarium kunnen wij daardoor maximaal afstemmen op het soort werkzaamheden. Mobile Mapping is daarvan een onderscheidend voorbeeld.

Met de next generation Mobile Mapping (Leica Pegasus:Two) verzamelen we op mobiele wijze geografische informatie. Dit nieuwe digitale inwinsysteem staat sterk door het combineren van drie componenten in één apparaat: een bewegend voertuig, een aantal opnamesensoren (camera's en laserscanner) en plaatsbepaling (GPS en IMU).

.Voordelen

De voordelen zijn legio. De tijdsduur van de meting is aanzienlijk korter dan bij traditioneel landmeten; de veiligheid voor weggebruikers en eigen medewerkers is enorm doordat alle data rijdend met het verkeer mee ingewonnen wordt en de verkregen data wordt op kantoor verwerkt tot een gekleurde homogene puntenwolk door perfecte afstemming van hard- en software.

Met deze verkregen gevalideerde puntenwolk kunnen vele producten worden geleverd, variërend van 3D DTM modellen, GIS kaartlagen, tot 360 graden foto's van de omgeving. Daarmee bieden we daadwerkelijk meerwaarde voor onze opdrachtgevers op het gebied van inwinnen, ontwerpen, beheren en monitoren.